dijous, 21 d’octubre del 2010

Paremiologia catalana, d'Antoni Gimeno


Fa molts dies que no us recomanava cap lloc web i avui us presento una petita joia: un web de paremiologia catalana, que, a més, no l'he fet jo. Semblava impossible? Doncs, no.

L'autor és Antoni Gimeno, un professor de primària de l'escola Els Pinetons, de la Garriga, que viu a Tona (Osona) i que ha fet força articles sobre fraseologia del català i tradicions populars .

A banda dels articles que té publicats a la Revista Guix, de didàctica de l'educació, us recomano Anys i panys. Refranys i tradicions del curs de l'any (1982), feta amb Amadeu Roura.

El web de Gimeno sobre paremiologia abasta principalment la temàtica del calendari. Hi destaca un molt bon recull sobre el cicle de la llargada del dia, un altre sobre la setmana laboral i un calendari popular i tradicional de Catalunya, amb referència a dites per a cada dia i cada festivitat.

Diu el refranyer: Qui és el teu enemic? El del teu ofici! Res més allunyat de la realitat! L'intercanvi de correus entre Gimeno i jo comença a ser molt fluid des que ens hem descobert i tenim pendent una trobada desvirtualitzadora a banda de diverses col·laboracions i de compartir material amb molta fluidesa.

Feu-li una ullada a la seva feina, que us agradarà. Me n'oblidava: també té altres apartats al seu web sobre goigs, auques o exvots, entre d'altres.

3 comentaris:

Galderich ha dit...

Finalment una pàgina de paremiologia completa i ben feta! ;-)

Puigmalet ha dit...

Un disseny ben elegant! Déu els cria i ells s'ajunten...

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ja sabeu que jo sempre faig bones recomanacions... ;-)