dilluns, 19 de maig del 2008

Multicercador de la paremiosfera

Feia dies que no us presentava novetats de la paremiosfera. El meu àngel de la guarda m'ha recordat un projecte que tenia encetat però inacabat: un multicercador que actuï només sobre els continguts de la paremiosfera, els continguts sobre paremiologia que genero al voltant del portal refranys.com.

De fet, Google, en el seu laboratori de novetats ja incorpora des de fa temps la possibilitat de personalitzar el cercador i indicar-li en quines URL ha de fer les cerques, a través de motors de cerca personalitzats.

Quan es tracta de continguts molt especialitzats val la pena acotar el camp de rastreig del cercador per evitar al màxim el soroll o els resultats poc pertinents.

He demorat la presentació d'aquesta eina a poder-la refinar i també perquè es fessin públics els multicercadors dels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona, un de terminològic i un de lingüístic, que ajudo a mantenir actualitzats, en la meva tasca com a col·laborador extern del servei. No cal dir que d'aquí va sorgir la meva pensada de fer-ne un de paremiològic.

Proveu-lo, va:


Bé, i com que no n'hi ha un sense dos, a banda del multicercador de la paremiosfera, que només cercarà dins els continguts paremiològics que genero jo, també us n'ofereixo un altre, sobre paremiologia en general, el multicercador paremiològic, que cercarà sobre tots els continguts indexables que hi ha a la xarxa sobre dites i refranys en general. Potser els resultats no seran tan acotats, perquè hi pot haver una mica més de dispersió, però seguiran sent unes cerques prou especialitzades i amb ben poc de soroll.

Proveu-lo, també, i ja me'n direu el què:

Ara hauré d'estudiar com integrar-los d'una manera diàfana als diferents blogs i espais. Espero sortir-me'n!

3 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Ets el blocaire més ràpid a l'est del Llobregat.

La teva dolça companyia no t'abandonarà ni de nit ni de dia... ;)

Anònim ha dit...

Fantàstic. Va de conya. Ja tinc el multicercador als preferits.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

He de fer un article sobre els multicercadors dels Serveis Lingüístics de la UB. Acoten molt les cerques i són utilíssims, també.