diumenge, 25 de maig del 2008

Programa 12 - Un polsim de refranys

Un polsim de refranysJa podeu escoltar el dotzè programa d'Un polsim de refranys, l'espai de refranys i dites de Ràdio Vallromanes, al 94.2 FM.

Aquest programa està dedicat especialment a les dites sobre la pluja. Un primer repàs amb la visió del refranyer sobre la pluja per cada mes de l'any, un repàs de les dites equivalents entre el castellà i el català sobre la pluja, així com una tria temàtica de dites catalanes. També us anuncio un parell de novetats paremiològiques que han sortit en paper. Al final del programa plantegem una etimologia d'una frase feta prou coneguda, perquè ens ajudeu a resoldre-la.

Tot amanit amb bona música de fons: Peter, Paul & Mary interpreten The Kid i Sau, Boig per tu.

Ràdio Vallromanes, 94.2 FMDes del blog del programa, podeu llegir un article referit a cada programa i podeu escoltar-lo amb un reproductor incrustat a l'inici de cada article. També, en la barra lateral dreta, teniu accés a reproduir des del web cada programa o a descarregar-vos-el en format mp3.

Si ho voleu sentir durant la programació en directe de la Ràdio, ho podeu fer els dimarts a les 21.00 h, els dijous a les 10.00 h o els dissabtes a les 18.00 h.


(Escolteu el programa en directe)

7 comentaris:

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

ei, ara ja sé quina veu tens, m'he empasat tot el programa i al final dius, un servidor, víctor pamies, molt bé, no? percert, en els teus blogs es pot dir la teva o no? com no veig comentaris igual estic fent el bada badoc jo....

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ostres, doncs sí que has arribat al final del programa. Sort que és curtet, eh? ;-)

I tant que hi pots dir la teva, M. Mercè! Per això escric en blogs i per això els deixo oberta l'opció de comentaris.

M'agrada que els qui em llegiu em digueu coses. Moltes vegades sou vosaltres qui feu que un blog vagi cap una banda o una altra.

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Ara estic escoltant el programa en qüestió, encara no ho havia fet. I m'he quedat una mica sorprès per aquests refranys de la pluja al maig, doncs jo sempre he tingut clar que el mes de les pluges és l'abril; malgrat que aquest any això no estigui passant d'aquesta manera.

Jo anava a escola durant el franquisme i, per aquest motiu, estudiaven en castellà i dins la cultura castellana, i conseqüentment un dels refranys reis era: "Marzo ventoso y abril lluvioso hacen a mayo florido y hermoso". I ben cert és que la meva experiència, si més no de petit, confirmava aquest refrany; eren anys en que la natura era més regular i aquest tipus de refranys rarament en fallaven.

Ara, aquesta vegada m'he quedat sorprès, com he dit abans, comprovant que en català hi ha un munt de refranys que es refereixen al maig com el mes de la pluja.

Bé, en tot cas, aquesta vegada has dedicat el programa a uns refranys súper adequats, perquè el tema de la pluja i l'aigua en aquests moments està a l'ordre del dia.

Salutacions molt cordials, company
Jordi

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Jordi, és que s'ha d'estar a l'última. I ara toca parlar de la pluja.

Sí l'abril també és mes de pluges. Em sembla que se les erpateixen bastant, encara que aquest any, ha estat el maig qui s'ha endut el gat a l'aigua. :-)

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

víctor, una pregunta. Quan dius erpateixen vols dir reparteixen?:0

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

ah, m'oblidava de dir que m'agrada que responguis als comentaris, ja feia dies que ho volia deixar per escrit.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Maria Mercè, quan entro en un blog i deixo un comentari i l'autor no em respon... arrufo el nas. Ho trobo una desconsideració.

És com qui no respon les cartes que rep o, ara, els correus electrònics rep. És clar que qui t'ha escrit o t'ha fet una pregunta espera i mereix una resposta.

Mentre pugui i l'allau no sigui abassegador seguiré responent tots i cadascun dels comentaris.

I sí, tens raó, era reparteixen. De vegades correm massa i ni tan sols llegim el que hem escrit. Dispenseu