divendres, 29 d’octubre del 2010

Entrevista a Vallès Visió

Ahir al vespre, a les 21.00 h, van passar per Vallès Visió una entrevista que em van fer sobre la meva tasca paremiològica. Fa l'entrevista la Neus Parés.

Vallès Visió és la televisió local del Baix Vallès, que ofereix informacions de proximitat dels municipis vallesans de Mollet del Vallès (on té la seu), Parets del Vallès, Montornès del Vallès, La Llagosta, Montmeló, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles, Vilanova del Vallès i Vallromanes.

Mitja hora em va permetre explicar amb força detall la iniciativa i els resultats del Top ten dels refranys catalans, però també remuntar-me a fa quinze anys, quan va néixer la meva dèria paremiològica.

En un moment de l'entrevista, la Neus Parés em pregunta que com va néixer el meu interès per la paremiologia i, premonitòriament, faig esment de l'empremta que va deixar el mestre Joan Solà en els meus inicis formatius. Un homenatge imprevist al mestre, que després del seu traspàs aquesta setmana resulta encara més adequat i oportú.

Curiosament, el nom del programa també ens remet a Joan Solà: Parlem-ne.

Si cliqueu sobre la imatge del vídeo, anireu a l'espai de Vallès Visió on podeu veure'l en streaming, des del mateix web, sense haver-lo de descarregar.

7 comentaris:

Xavier Caballé ha dit...

Avui mateix creo al Facebook el grup "Jo sóc amic del Víctor Pàmies" :)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ni se t'acudeixi! O et faré venir i intervenir a totes les aparicions públiques que es derivin d'aquest grup! ;-)

Estàs avisat! :-P

Ja en tinc 40! ha dit...

Xavi!!!

Jo seré la primera en apuntar-me!!!

Cristina

Puigmalet ha dit...

No et deixis intimidar, Xavi.

Quina tranquil·litat davant la càmera! Quants vàliums?

Josep Lluís Rodríguez ha dit...

Víctor: acabo d'escoltar sencera la teva entrevista a Vallèsvisió. He gaudit moltíssim, de veritat. L'he trobat molt interessant. Exposes els teus coneixements d'una manera engrescadora i amena. Enhorabona!! Per cert, tens enregistrat el refrany "Brams d'ase no arriben al cel ? Suposo que sí. El vaig sentir fa molts anys i no sé si ha sortit d'aquesta zona on visc (Baix Camp) o bé si és més general. Salutacions.

mongusa64 ha dit...

Víctor, molt bé, m'ha agradat molt. Sembla que tota la vida t'hagis dedicat a sortir als mitjans. Expliques molt bé la teva feina i els teus projectes d'una manera clara i engrescadora. Et felicito de tot cor. :)

Montse Guallarte

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Puigmalet, si l'entrevista versa sobre coses que coneixes, l'entomes amb absoluta naturalitat. Fora diferent que hagués hagut de parlar sobre física quàntica o d'història del Peloponès.

Tinc la sort que les entrevistes que m'han fet han estat ben treballades pels entrevistadors i hi hem pogut explicar amb tranquil·litat moltes coses.

Josep Lluís, els brams d'ase em sembla que es diuen a alguns llocs més que a les magnífiques terres del Baix Camp. Sense anar més lluny, al Top ten l'han dit 23 persones i ha sortit classificat en la 85a posició. Prou meritòria! Al Top ten me l'han dit majoritàriament gent de la zona de Barcelona i del Penedès.

Montse! Gràcies, maca! La passió acostuma a ser bona companya de viatge per explicar les coses que fas. I tu saps que m'apassiona el que faig!