dimarts, 9 de setembre de 2008

Enllaços recomanats v. 16.0


Passat el parèntesi obligat de l'estiu, on fer un article una mica dens o amb contingut és com bramar en el desert, seguim amb les versions originals d'enllaços recomanats des del Raons que rimen. Segueixo intentant oferir-vos l'actualitat de la xarxa pel que fa a dominis i nous llocs en català i algunes honroses excepcions que per això, per ser excepcions, també recolliré. Veureu que sovint insisteixo sobre llocs que ja us he presentat en articles individuals: penso que val la pena insistir en aquests recursos. Espero que us resultin útils!

No cal dir que si sabeu d'algun lloc que creieu que pugui recomanar des d'aquest espai, em podeu fer arribar un correu i m'ho miraré, sens dubte. Comencem, doncs:

Lo vistaire és un nou blog que ha obert Marc Cortès ─coeditor del Diccitionari i cowebmestre del Reflexions en català─, on recull trets del català que es perd a Andorra i l'Alt Urgell. Rigorós, documentat i amb citació exhaustiva de les fonts utilitzades. És una eina imprescindible per conèixer el lèxic del català del Pirineu.

També en parla Gazophylacium.


Do de llengües és el nou portal de la Comissió de Política Lingüística de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), amb recursos en línia per resoldre dubtes lingüístics, corregir i traduir documents, i aprendre català i altres llengües.

Vist a Tinet - Noves tecnologies.


Clica damunt la imatge per veure el video de Vilaweb.tvSi us plau: parla'm en català! Aquest és el títol de la campanya endegada per la Plataforma per la Llengua perquè els immigrants tinguin més fàcil integrar-se aprenent la llengua del país d'acollida.
En parlava al juny, arran que els Supermercats Bon Preu s'afegissin a la campanya.

Llegit, també, al Diari per a tècnics lingüístics.


Ja es poden consultar els diaris oficials de la Generalitat republicana i de l'exili. Són 2.033 DOGC publicats entre 1931 i 1939 i tres emesos durant l'exili (el juny de 1956 i els mesos de maig i agost de 1977).

Més informació a Vilaweb i al Gencat.


La Fundació Lluís Carulla ha publicat en format PDF les nadales que anualment publica des del 1967. Són publicacions monogràfiques d'alta divulgació sobre un tema relacionat amb la identitat de Catalunya, que surt pels volts de Nadal en format llibre.

Llegit a Vilaweb i al Diari d'un llibre vell.


Referèndum 2008 és una consulta per internet sobre l'autodeterminació de Catalunya. La votació és oberta del 25 de maig al 25 de novembre.

Aquest espai pretén simular un referèndum on poder escollir la relació entre el Principat de Catalunya i l’Estat Espanyol.
Publica un comentari a l'entrada