dilluns, 22 de setembre del 2008

Enllaços recomanats v.18.0


Segueixo intentant oferir-vos l'actualitat de la xarxa pel que fa a dominis i nous llocs en català i algunes honroses excepcions que per això, per ser excepcions, també recolliré. Veureu que sovint insisteixo sobre llocs que ja us he presentat en articles individuals: penso que val la pena insistir en aquests recursos. Espero que us resultin útils!

Des del Patronat de la Muntanya de Montserrat, a l'apartat Vol pel parc, podem visitar, a vol d'ocell, la muntanya i el monestir en 3D. És una maqueta que simula la muntanya i difon informació d'interès natural, cultural, històrica i turística.



El joc de Manresa és un joc de preguntes i respostes sobre la ciutat, que també sortirà com a joc de taula a primers de desembre. És una iniciativa de l'Ajuntament, a partir del Projecte Educatiu de la Ciutat.
Cal registrar-s'hi, a partir del 18 de setembre, i el joc en línia començarà l'1 d'octubre. El premi són dos bitllets a Londres.
També en parlen a Directe.cat.


S'ha presentat la versió digitalitzada del Llibre dels Feyts, produïda pel portal Recerca en Acció, una iniciativa de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca i de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya.
La reproducció del llibre correspon al manuscrit que Celestí Destorrents va acabar de copiar l'any 1343 per encàrrec de Ponç de Copons, abat del monestir. Es tracta del manuscrit més antic que ha arribat fins a nosaltres del llibre del rei En Jaume.

També en parlen Diari d'un llibre vell, Directe.cat o Diari per a tècnics lingüístics, entre d'altres.


Notícies Tecnologia és un nou portal sobre l'actualitat tecnològica de la xarxa en català. Neix el juny de 2008, i és un blog de Wordpress, que permet sindicar-se als continguts, per exemple.



I presentant noves esferes territorials de la catosfera, ara toca el torn a l'Osonosfera, l'agregador dels blogs de la comarca d'Osona. Dinàmica i amb empenta, ja agrupa més de 200 blogs.

2 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Comencem la quarta setmana de setembre però encara et queixes de l'estiu, tros d'inconformista?

Anem a sindicar-nos.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Òndia, però si et llegeixes fins i tot la introducció reciclada!

El problema de reciclar continguts té això: sovint s'escapa alguna inconsistència. Ara ho trec! :-)